Wat kan ik doen voor een lagere energiefactuur?

Wist u dat verwarming en warmwaterproductie in een gemiddeld gezin goed zijn voor 67% van de jaarlijkse energiefactuur? Energie slokt dus een groot deel van het huishoudbudget op.

Er bestaan nochtans heel wat maatregelen om minder energie te verbruiken. Die hebben echter niet allemaal dezelfde impact op uw factuur. Welke investeringen leveren het meest op? Een energie-audit kan u helpen om een correcte inschatting te maken van de mogelijke energiebesparingen in huis en om te bepalen welke investeringen voor u het interessantst zijn.

Energie-audit

Een energie-audit brengt de energiehuishouding van uw woning volledig in kaart. De audit wordt uitgevoerd door een energiedeskundige, die een gedetailleerd en objectief energierapport opstelt. Aan de hand hiervan kunt u bepalen hoe u uw woning het best energiezuiniger maakt.

Daarnaast formuleert de energiedeskundige ook persoonlijke aanbevelingen en wijst hij u op de interessantste investeringen. Hij kan u tips geven in verband met verwarming, isolatie, ventilatie, verlichting of huishoudelijke apparaten.

Meer info?

Overige interessante links:

www.energiesparen.be

www.leefmilieu.brussels

www.energie.wallonie.be

www.curbain.be