Energiemix : mazout combineren met hernieuwbare energie

Wilt u uw mazoutketel optimaliseren, denk dan aan de combinatie met hernieuwbare energie en kies voor een hybride installatie. Op die manier vult u mazout aan met de energie van een zonneboiler of wamtepomp. Dat scheelt niet alleen in verbruik (en dus in uw portemonnee), maar het is ook een milieubewuster keuze. Uw stookolie-installatie schiet pas in actie als uw zonne-installatie niet voldoende zon krijgt, en dat komt – zelfs in het regenachtige België – minder vaak voor dan u zou denken. De warmte van de zon kunt u dan bijvoorbeeld gebruiken om uw sanitair water te verwarmen en om het water van uw verwarmingsinstallatie voor te verwarmen. 

mazout en zon: een duurzame combinatie

Mazout en zon

Vul uw stookolie-installatie aan met zonne-energie. Zonne-energie kan dienstdoen voor de verwarming van sanitair water of voor de voorverwarming van de centrale verwarming. Pas als de zon niet voldoende warmte afgeeft, komt uw stookolie-installatie in actie. U bespaart jaarlijks wel zo’n 200 à 300 liter stookolie.
Combineer mazout en warmtepomp

Mazout en warmtepomp

Een warmtepomp onttrekt – door middel van een elektrische pomp – de warmte (op lagere temperatuur) uit de natuur en zet die om in een warmte op hogere temperatuur die afgegeven wordt in de woning. Net als zonne-energie is dit een ideale aanvulling op je stookolieketel.