Mazoutvoordeel: 3 redenen waarom stookolie een voordelige keuze is

Ga terug naar het overzicht
Prijs
mazoutvoordeel

Waarom stookolie een interessante keuze is? Mazout heeft een heleboel verrassende eigenschappen en voordelen. De brandstof is uiterst zuinig en je kunt er duurzamer mee verwarmen in combinatie met hernieuwbare energie. Bovendien is stookolie betrouwbaar, want je beheert je eigen voorraad en hebt vooraf een duidelijk zicht op alle kosten. Nóg pluspunten nodig? In dit artikel brengen we het financiële mazoutvoordeel onder de aandacht. En dat valt onder te verdelen in drie belangrijke deelaspecten. 

1. Bestellen wanneer de mazoutprijs laag staat

Een eerste mazoutvoordeel? Door prijzen te vergelijken en het juiste moment af te wachten, kun je je stookolie aan een gunstig tarief inkopen. De officiële mazoutprijs is – net als de brandstofprijs voor je auto – niet in steen gebeiteld, maar variëert volgens een aantal factoren waarop jij als consument geen vat hebt. Wat je natuurlijk wél zelf bepaalt, is het moment waarop je bestelt.

Door in actie te schieten wanneer de stookolieprijs laag staat, kun je verrassend veel voordeel doen. Wil je weten wat de prijs van stookolie is vandaag en hoeveel bijvoorbeeld 2.000 liter kost? Dat ontdek je op onze prijzenpagina. Een korte check volstaat om te weten of het een goed moment is om mazout te bestellen of niet.

Een extra tip: kijk al vooruit. Want waarschijnlijk weet je ook graag of de stookolieprijs nog zal dalen? Op onze prijspagina vind je niet alleen de actuele tarieven, maar ook al wat de prijs van de dag erop zal zijn. Controleer geregeld de tankinhoud en zorg dat je niet op het allerlaatste nippertje stookolie moet bestellen. Zo heb je de tijd om mazoutprijzen te vergelijken.

2. Stookolieleveranciers vergelijken

Ten tweede ben je als mazoutgebruiker niet gebonden aan een bepaalde verdeler. Stookolieleveranciers krijgen een maximumprijs opgelegd voor hun distributie, maar geen minimumprijs. Voor jou als consument loont het dus niet alleen de moeite om de prijsevolutie van mazout te checken, maar ook om stookolieleveranciers onderling te vergelijken.

Dankzij onze praktische adressengids vind je in een handomdraai alle leveranciers in jouw buurt. Wist je trouwens dat je bij de meeste verdelers je stookoliefactuur maandelijks kunt spreiden? Da’s nog een interessant voordeel van mazout!

Let bij je keuze voor een (nieuwe) leverancier goed op de kwaliteitsgarantie en betrouwbaarheid. ‘De laagste prijs’ is namelijk geen synoniem voor ‘de voordeligste prijs’. Stookolie van mindere kwaliteit verbrandt sneller en kan je installatie zelfs beschadigen. Hou ook rekening met de service. Is de leverancier bijvoorbeeld bereikbaar in het weekend of voor een spoedlevering? Luister naar de ervaringen van andere mazoutgebruikers in je buurt en kies een stookolieverdeler die je vertrouwt.

3. Grote hoeveelheden ineens bestellen

Heb je een tank waar meer dan 2.000 liter stookolie in kan? Mazoutleveringen vanaf die hoeveelheid zijn goedkoper dan kleinere leveringen! Misschien kun je samen met je buren een grote bestelling plaatsen, als je zelf een kleinere tank hebt? Bespreek dit wel vooraf met je mazoutleverancier.

Mazoutvoordeel: laat je goed informeren

Overtuigd van het mazoutvoordeel? Bij Informazout vind je altijd de officiële actuele stookolieprijzen en onafhankelijke, betrouwbare info over je mazoutinstallatie. We bundelen ook haalbare energietips en bieden je een (gratis) gids over efficiënt verwarmen, zodat je nog meer kunt besparen op je stookoliefactuur. Download ‘m snel.  

Gerelateerde berichten

Je woning energie-efficiënter maken vraagt vaak een behoorlijke investering. Wat zijn de opties als...
Hoge energieprijzen doen ons nadenken over onze verwarming. Wij maakten de berekening: je cv-ketel...