Is het voordeliger om grote hoeveelheden stookolie te bestellen?

Ga terug naar het overzicht
Prijs
stookolie bestellen

Belgen zijn prijsbewuste beestjes. Maar liefst 59% van onze landgenoten laat hun aankopen afhangen van de prijs- kwaliteitsverhouding. Logisch, denk je? Toch ligt dat percentage opmerkelijk hoger dan het wereldwijde gemiddelde van 53%. De prijsbewuste Belg die op mazout verwarmt, weet onder meer dat hij moet wachten tot de prijs laag staat om een bestelling te plaatsen. Maar wist je dat er nog andere trucs zijn waardoor stookolie bestellen goedkoper wordt? Je ontdekt ze hier!

Grote hoeveelheden stookolie bestellen

Je bent natuurlijk gebonden aan de inhoud van je tank, maar wie er meer dan 2.000 liter in kwijt kan, heeft geluk. Mazoutleveringen zijn vanaf die hoeveelheid namelijk goedkoper dan leveringen van minder dan 2.000 liter.

Niet wachten tot je tank volledig leeg is

Wachten tot je geen druppel mazout meer in je tank hebt, is slecht voor je installatie. Leidingen kunnen zich in dat geval vol lucht zuigen, terwijl je sproeiers en filters verstoppen door het bezinksel dat erin kruipt. Maar het onderste uit de kan willen halen, is ook financieel vaak niet voordelig, want dan moet je misschien noodgedwongen een bestelling plaatsen op een moment dat de prijzen net een hoge vlucht nemen.

Leveranciers met elkaar vergelijken

De maximumprijs van stookolie is wettelijk bepaald, maar leveranciers hebben wel een zekere marge waarmee ze kunnen spelen. Het loont dan ook de moeite om te vergelijken. Je bent bovendien na een bestelling niet gebonden aan een bepaalde leverancier, dus je kunt altijd wisselen. Wil je voor elke bestelling een nieuwe leverancier onder de arm nemen? Doe gerust als dat voor jou voordeliger uitkomt!

Het type stookolie met zorg kiezen

Tot slot kun je besparen door de goedkoopste mazout op de markt te bestellen, maar weet wel dat de iets duurdere varianten met additieven een aantal unieke voordelen hebben. Zo hebben ze een betere verbranding, een lager verbruik en minder uitstoot. Dat maakt dat je ketel minder snel verslijt en je dus op de lange termijn een goede zaak doet.

Gerelateerde berichten

Je woning energie-efficiƫnter maken vraagt vaak een behoorlijke investering. Wat zijn de opties als...
Hoge energieprijzen doen ons nadenken over onze verwarming. Wij maakten de berekening: je cv-ketel...