Alles wat je moet weten over de conventionele zonneboiler

Ga terug naar het overzicht
soorten zonneboilers

In ons dagelijks leven is warm water onmisbaar geworden. Wil je graag op een milieuvriendelijke manier water verwarmen én tegelijk ook nog een centje te besparen? Dan stellen we je graag de conventionele zonneboiler voor. De werking van een zonneboiler is heel eenvoudig: de zonnecollectoren vangen zonlicht op en zetten de warmte om naar warm water dat wordt opgeslagen in een voorraadvat.

De conventionele zonneboiler

De standaardzonneboiler bestaat uit zonnecollectoren en een voorraadvat om hernieuwbare energie op te wekken en te bewaren. Voor een maximaal rendement plaats je de collectoren uiteraard daar waar het meeste licht op het dak valt. De zonneboiler zet de energie van het zonlicht om in warmte, zodat het water opwarmt. Dat warme water stroomt via geïsoleerde leidingen naar een voorraadvat, waar het klaar is voor gebruik. De ene soort conventionele zonneboilers kun je enkel inschakelen voor sanitair warm water, de boilers van het andere type zijn geschikt om daarnaast de cv-ketel te ondersteunen.

Zonneboilers zijn te combineren met mazout

Als er iets is waarover veel Belgen het met elkaar eens zijn, dan is het wel dat de zon te weinig schijnt. Dat ze niet onophoudelijk schijnt, klopt alleszins. Om ervoor te zorgen dat je op elk moment van de dag en op elk moment van het jaar warm water uit de kraan krijgt, voorzie je het best dus ook een plan B naast je zonneboiler. Een verwarmingsketel op mazout biedt de nodige bijverwarming en is dan ook een uitstekende keuze om te combineren met je zonneboiler. 

Gerelateerde berichten

In buurland Frankrijk is de biobrandstof F30 al beschikbaar voor verwarming. Deze mix van stookolie...
Een warmtepompboiler is een soort lucht/water-warmtepomp die warmte uit de buitenlucht haalt om zo...