Hoe verwarm je een klassieke rijwoning op een energiezuinige manier?

Ga terug naar het overzicht

Een zuinige stookolieketel voor energiezuinige woningen

Deze bescheiden, klassieke stadswoning wordt voortaan verwarmd met een modulerende stookoliecondensatieketel met een klein vermogen. Het model werkt met een nieuwe verbrandingstechniek: beter voor het milieu en voor de portemonnee. Al moet je in Vlaanderen sinds 1 januari 2022 wel rekening houden met het verbod op nieuwe mazoutketels in woningen die kunnen aangesloten worden op het aardgasnet.

Gelukkig had Roger, de eigenaar van dit huurhuis, wel oren naar onze tips en was hij overtuigd door het langetermijnrendement van deze nieuwe ketel.
Filip Smits, Installateur

Een oude verwarmingsketel vervangen

De oude ketel van de rijwoning in het Vlaams-Brabantse Beersel had zijn tijd gehad en voldeed niet meer aan de eisen van de overheid op het vlak van emissies. Tijdens een onderhoud werd de ketel afgekeurd: hij moest vervangen worden.

Trap niet in de val van overdimensionering

Op basis van de eigenschappen van het huis (rijwoning, beperkte oppervlakte, goede isolatie, dubbele beglazing, enz.) werd berekend dat de warmtebehoefte beperkt was. Alle criteria waren aanwezig om te kiezen voor een ketel met zeer klein vermogen. “De oude ketel was overgedimensioneerd. Te veel installateurs hebben de neiging om dat te doen. Het is niet makkelijk om klanten te doen inzien dat het productierendement van een ketel primeert op het vermogen. Gelukkig had de eigenaar van dit huurhuis wel oren naar onze tips. En ook milieuoverwegingen overtuigden hem om te kiezen voor het langetermijnrendement van deze nieuwe ketel”, zei installateur Filip Smits.

Een relatief kleine en goed geïsoleerde rijwoning heeft genoeg aan een verwarmingsketel met zeer beperkt vermogen
Filip Smits, Installateur

Technologie uit de autowereld

De nieuwe verwarmingsketel pakt uit met revolutionaire technologie. De Buderus Logano Plus GB 145 ketel werkt immers volgens het principe van de injectiemotor, net als auto’s. De klassieke verstuiver wordt vervangen door een injector. De verbrandingslucht wordt verwarmd tot een temperatuur van 320 °C. Pas daarna wordt de stookolie geïnjecteerd en met de voorverwarmde lucht vermengd in het verwarmingslichaam. Zo verkrijg je dezelfde verbranding als bij een vergassingsbrander. Net als bij gasketels regelt een lambdasonde het zuurstofgehalte voor een optimale verbranding. Deze verwarmingsketel biedt een hoger jaarrendement dan de klassieke modellen.

Het productierendement van een ketel primeert op het vermogen
Filip Smits, Installateur

De klant bespaart, naast andere voordelen

Naast een beter jaarrendement heeft deze technologie nog enkele voordelen: een groter modulatiebereik en minder uitstoot van stikstofoxide (NOx). Het geïnstalleerde model heeft een vermogen van 14 kW en is volledig modulerend, met een bereik van 5 tot 14 kW. Dat is absoluut nieuw. Bij deze klant is de installatie uitgerust met een kamerthermostaat en een buitensensor voor de klimaatregeling.

Tip van Filip Smits

Bij deze verwarmingsketel moet de stookolieaanvoer nauwkeurig gedoseerd worden. Dat betekent vaak dat we de diameter van de aanvoerleiding moeten verkleinen voor de nieuwe ketel. Aangezien de bestaande leidingen een te grote diameter hadden, konden we ofwel de leidingen volledig vervangen ofwel een transferpomp installeren. Vervangen zou duur geweest zijn door de lange leidingen en de indeling van de ruimte. Daarom kozen we voor een transferpomp.

Advies van de Informazout-expert

De kwaliteit van de brandstof is van essentieel belang voor dit type ketel. Stookolie met een laag zwavelgehalte van 50 ppm of 10 ppm is noodzakelijk.  Als de opslagtank nog stookolie bevat die geleverd werd voor 01/01/2016 (stookolie van 1.000 ppm), moet die eerst zo veel mogelijk leeggemaakt of opgebruikt worden en nadien gevuld met normale of stookolie extra, voor de nieuwe ketel in gebruik wordt genomen.

Ga terug naar het overzicht