MazoutExpert-label bestaat tien jaar

Ga terug naar het overzicht

Kwaliteitscertificaat biedt extra garanties bij plaatsing of onderhoud mazoutinstallatie

Op dit moment verwarmt één op drie Belgen (1,7 miljoen gezinnen) zijn woning met stookolie. Het informatieplatform Informazout raadt voor de plaatsing en onderhoud van deze mazoutinstallaties aan een beroep te doen op een installateur met het MazoutExpert-label. Deze kwaliteitsgarantie bestaat dit jaar tien jaar en biedt extra garanties bij de plaatsing of het onderhoud van mazoutinstallaties.

Onderhoud van je installatie

Met het nieuwe stookseizoen in aantocht is het weer hoog tijd om stil te staan bij de kwaliteit van onze verwarmingsinstallaties. In België is het periodiek onderhoud van verwarmingsinstallaties verplicht. Zowel in Vlaanderen, Brussel als Wallonië moeten mazoutinstallaties jaarlijks gecontroleerd worden. Zo’n jaarlijks nazicht zorgt ervoor dat je niet alleen veilig maar ook zuinig verwarmt. 

Een sluitend antwoord aan de consument

Om een sluitend antwoord te bieden aan de consument werd tien jaar geleden het MazoutExpert-label in het leven geroepen. Met succes! Intussen telt België zo’n 1.000 erkende MazoutExpert-technici en 700 MazoutExpert-firma’s.
Wanneer iemand een beroep doet op een verwarmingstechnicus verwacht hij eerst en vooral dat de controle, onderhoud of herstelling door een vakman wordt uitgevoerd. Een technicus die de evolutie van de technieken van opslag of verwarming en de bijbehorende wetgeving op de voet volgt en in de praktijk weet om te zetten. Daarenboven spreekt hij klare taal met zijn klant door een duidelijke prijsinformatie en een objectieve en evenwichtige informatie over verwarmen met mazout. Met andere woorden: een MazoutExpert.

Een kwaliteitslabel met controles ingebouwd

Een MazoutExpert is een absolute stookoliespecialist. Als een firma zich aansluit bij het MazoutExpert-concept, dan houdt dit ook in dat de technici beantwoorden aan een aantal administratieve voorwaarden en de nodige opleidingen en bijscholingen volgen. Maar daarmee houdt het niet op: om de kwaliteit van MazoutExpert-technici te garanderen, wordt hun werk permanent onderworpen aan externe controles door een onafhankelijk controleorganisme. De controles hebben als doel de geloofwaardigheid van het label te versterken. 

Adressengids online 

Van de 1.000 erkende MazoutExpert-technici in ons land is ongeveer 70 procent gespecialiseerd in de stookketel (‘specialist ketel-brander’). Zo’n 10 procent is erkend als ‘specialist tank’ en 20 procent bezit beide specialisaties. Daardoor is in elke Belgische provincie ruimschoots expertise aanwezig. De adressengids op de website van Informazout geeft je een snel overzicht van de MazoutExpert-firma’s in je buurt: https://informazout.be/nl/adressengids

Ga terug naar het overzicht