Gidsen

Op zoek naar uitgebreidere informatie? Ontdek onze gidsen!

Wil je graag meer leren over de mogelijkheden van verwarmen met mazout? Dan vind je vast wat je zoekt in een van onze gidsen. Zo kun je meer informatie krijgen over duurzaam verwarmen door onze gids over energie-efficiëntie te lezen. Verder hebben we een whitepaper over hybride verwarmen met een warmtepomp enerzijds en dan nog een over hybride verwarmen met een zonneboiler anderzijds. Tot slot bieden we nog een gids aan over koolstofarme brandstoffen.

Onze gids over energie-efficiëntie

Wist je dat verwarming een van de grootste slokoppen is als het op energieverbruik aankomt? In de meeste gezinnen gaat er zo’n 60 à 70% van het totale verbruik naartoe. Efficiënt en duurzaam verwarmen is dus zeker een goed idee! Bovendien is dat niet enkel voordelig voor je portefeuille, maar ook voor het milieu. Win-win! Wil je graag leren hoe je nu juist duurzamer en efficiënter kunt verwarmen? Je vindt het antwoord in onze gids ‘Efficiënt verwarmen: een handleiding om te besparen op je verwarmingskosten’.

Onze gids over hybride verwarmen met een warmtepomp

Een hybride verwarming combineert een klassieke energiebron zoals mazout met een hernieuwbare energiebron zoals de omgevingswarmte. Door beide systemen met elkaar te combineren, verwarm je heel wat duurzamer én daalt je energieverbruik. Zo halveer je de CO2-uitstoot én verbruik je tevens tot 60% minder energie wanneer je je oude ketel vervangt door een stookoliecondensatieketel in combinatie met een warmtepomp. Klinkt interessant? In onze gids ‘Slim hybride verwarmen: combineer mazout en een warmtepomp’ lees je er meer over!

Onze gids over hybride verwarmen met een zonneboiler

Hybride verwarmen kan niet enkel door je mazoutketel te combineren met een warmtepomp, maar ook met behulp van een zonneboiler. Zo kan zonne-energie voorzien in 60% van je jaarlijkse warmwaterbehoefte, en in de zomermaanden zelfs 100% van je warmwaterverbruik mogelijk maken. Wil je hier graag het fijne van weten? Lees dan onze gids ‘Hybride verwarmen: maak de slimme combinatie met mazout en een zonneboiler’.

Onze gids over koolstofarme brandstoffen

De uitstoot van broeikasgassen in de Europese Unie moet tegen 2050 met minstens 80% naar omlaag. Dat heeft ook een invloed op het gebruik van vloeibare brandstoffen, zoals mazout, om te verwarmen. Zijn fossiele brandstoffen echt zo vervuilend als wordt beweerd, en wat met je mazoutketel in de toekomst? Je ontdekt het in onze gids ‘Een blik op de toekomst: koolstofarme brandstoffen’.

Vind je al onze gidsen interessant?

Dat snappen we! Daarom kun je ze hier allemaal in één simpele klik downloaden.