Hoe uw installatie optimaliseren?

Bent u zeker het maximum uit uw installatie te halen ? De 4 onderstaande punten helpen u een maximaal rendement te halen uit uw mazoutinstallatie en het verbruik te minimaliseren dankzij enkele eenvoudige ingrepen.

1. Vergelijk uw verbruik

Wie zijn woning met stookolie verwarmt, wil zijn verbruik natuurlijk zo veel mogelijk indijken, zonder daarbij aan comfort in te boeten. Een hoog stookolieverbruik is namelijk niet alleen slecht voor uw portemonnee, maar ook voor het milieu. Maar hoe weet u eigenlijk of u veel verstookt in vergelijking met andere mazoutgebruikers? En als u veel verbruikt, wat kunt u er dan precies aan doen? Doe de test om te bepalen of u boven of onder het gemiddelde verbruikt, u krijgt bovendien enkele eenvoudige besparingstips mee.

Vergelijk uw verbruik

2. Haal meer uit uw installatie

Een ketel jonger dan 20 jaar heeft nog een lange levensduur voor zich. Met de hulp van ons optimalisatieschema ontdekt u hoe u meer uit uw bestaande verwarmingsinstallatie haalt. Met enkele aanpassingen kunt u deze installatie energie-efficiënter en zuiniger maken. De tips in onderstaand schema zetten u op weg. Deze aanpassingen kosten minder dan een volledig nieuwe installatie. En u verdient de investering snel terug via uw lager energieverbruik.

Optimaliseer uw installatie

3. Onderhoud van uw installatie

Het ketelonderhoud is wettelijk verplicht, maar ook voor u als gebruiker is het een goede zaak: wanneer u uw ketel niet of slecht zou onderhouden, kunt u te maken krijgen met een enorme rendementsverlaging. De rookgassen in een slecht onderhouden ketel worden namelijk warmer, waardoor een deel van de opgewekte warmte niet aan de verwarmingsinstallatie wordt afgegeven, maar gewoon door de schouw naar buiten vliegt. Algemeen wordt geschat dat u door een onderhoud tot 12% kunt besparen op uw jaarverbruik. En alsof dat nog niet genoeg is: een ketelonderhoud is dé manier om pannes te vermijden en een langere levensduur van uw apparaat te garanderen.  

Wat houdt een ketelonderhoud precies in ?

Welke is de wettelijke bepaling voor het onderhoud in uw regio?

4. Rationeel Energiegebruik

REG staat voor ‘rationeel energiegebruik’: verstandig, en dus ecologisch verantwoord, omgaan met energie. Rationeel energiegebruik past helemaal binnen het kader van de EU 2020-strategie: Europa wil tegen 2020 broeikasgassen met 20% terugdringen, de energie-efficiëntie met 20% verhogen en 20% van de energie duurzaam opwekken. Via relatief eenvoudige ingrepen kan eenieder bijdragen tot een geringere uitstoot van broeikasgassen. 

Ontdek de REG-tips