Bespaar tot 30 % met een nieuwe installatie

Condensatieketels hebben een hele ontwikkeling doorgemaakt, met als gevolg dat de A-label mazoutcondensatieketels van vandaag superzuinig zijn.

Zulke ketels halen een rendement van 98% (Hs, wat verwijst naar de verbrandingswarmte. Dit is de bovenste verbrandingswaarde die wordt gebruikt voor de facturatie en die de 100% niet kan overschrijden). Ze hebben dan ook tal van voordelen:

  • u beperkt uw stookolieverbruik
  • u houdt uw energie-uitgaven binnen de perken
  • u kunt de uitstoot van CO₂ terugdringen

Condensatieketels met het energielabel A verbruiken tot 30% minder dan een oude ketel. Ze koelen een deel van de waterdamp, en recupereren de warmte die vrijkomt via een warmtewisselaar. Benieuwd wat dat voor u betekent? Bereken wat u zou besparen met een nieuwe installatie.

Doe de test en bereken uw besparing

Meer weten over stookolieketels ? Klik hier

Een (r)evolutie in branders

Daarnaast heeft de revolutie in branders ervoor gezorgd dat de uitstoot van schadelijke stoffen drastisch gedaald is. Op het vlak van CO-uitstoot doet stookolie het bijvoorbeeld beter dan aardgas. Ook stof wordt zo goed als niet uitgestoten, terwijl het percentage stikstofoxiden fel beperkt is. Dit betekent niet alleen dat de branders minder roet in de lucht blazen, maar ook dat ze een veel beter rendement opleveren.

Meer weten over branders ? Klik hier