Informatie campagne

Over verwarmen met stookolie werd de laatste maanden  veel gezegd en de berichtgeving was vaak verwarrend. TIJD OM DUIDELIJKHEID TE SCHEPPEN!

U kunt zich blijven verwarmen met mazout

HET IS FOUT TE DENKEN DAT U AFSCHEID MOET NEMEN VAN UW MAZOUTINSTALLATIE.
-

U KUNT ZICH BLIJVEN VERWARMEN MET MAZOUT!

De kwaliteit van stookolie verbetert immers voortdurend.

Stookolie is vandaag zwavelarm. Dit zorgt voor een optimale warmteproductie en een lagere belasting van het milieu.

Over de ganse levenscyclus gemeten, heeft stookolie nagenoeg dezelfde CO₂-uitstoot als aardgas.

De ontwikkeling van nieuwe milieuvriendelijke vloeibare brandstoffen zit in een stroomversnelling. Deze zal je in de toekomst probleemloos kunnen aanwenden in je bestaande installatie zonder extra investeringen. 

HET IS FOUT TE DENKEN DAT U UW MAZOUTINSTALLATIE MOET VERVANGEN
-

U KUNT UW STOOKOLIE-INSTALLATIE BEHOUDEN!

Heb je al een recente stookolieketel met hoog rendement dan hoef je niets te ondernemen. Je blijft verder genieten van je warmtecomfort met mazout dankzij die performante installatie. 

Is je stookolieketel ouder dan 20 jaar dan kan je overwegen om hem te vervangen. Wat is dan de beste verwarmingsoptie? Dit ontdek je hier.

HET IS FOUT TE DENKEN DAT U UW MAZOUTINSTALLATIE NIET VERENIGBAAR IS MET HERNIEUWBARE ENERGIE
-
Huis Informazout

U KUNT UW STOOKOLIE-INSTALLATIE COMBINEREN MET HERNIEUWBARE ENERGIEBRONNEN!

Een stookolieketel kan je naadloos en eenvoudig combineren met hernieuwbare energie.

Hybride systemen, zonneboilers, pelletkachels

Hybride verwarmingssystemen die thermische zonnepanelen, een pelletkachel of een warmtepomp combineren met stookolie als back-up leveren een positieve bijdrage tot het klimaat en vermijden torenhoge energiefacturen. In zo een hybride installatie sluit de stookolie als energiebuffer het bevoorradingsrisico van hernieuwbare energie volledig uit.

Ontdek hier de mogelijke combinaties.

Nieuwe vloeibare brandstoffen

Koolstofarme vloeibare brandstoffen zullen in de toekomst steeds meer ingezet kunnen worden en zo een deel van de oplossing zijn voor een betaalbare koolstofarme omgeving.

Benieuwd hoeveel jij hierdoor kan besparen op financieel en ecologisch vlak ?

De bespaarsimulator becijfert het meteen.

NOG VRAGEN OVER VERWARMEN MET STOOKOLIE?

De verwarmingsinstallateur zorgt voor de goede werking van je installatie.

Meer dan 600 installateurs hebben het kwaliteitslabel “MazoutExpert”. Zij beschikken over de nodige ervaring, worden regelmatig bijgeschoold en beschikken over de wettelijke attesten om je stookolie-installatie te plaatsen, te onderhouden of te herstellen. Een garantie voor een zuinige en optimale werking.

Een professioneel netwerk van stookolieverdelers staat dagelijks voor je klaar.

Je lokale stookolieverdeler staat garant voor de levering van je brandstof. Je kan bij hem altijd terecht voor meer informatie over je product. Ons netwerk bestaat uit 500 ervaren verdelers die overal in het land kunnen leveren. Vandaag, morgen en in de toekomst.

Informazout

Wil je meer advies over je verwarmingsinstallatie op stookolie, dan kan je ook altijd terecht bij Informazout. Als kennis- en informatiecentrum staan wij al 50 jaar ter beschikking van onze consumenten en geven wij je nuttige informatie over zuinig en betaalbaar verwarmen met stookolie met een maximaal respect voor de omgeving.