Renovatiepremies

Vlaams Gewest

De vernieuwde renovatiepremie (sinds 1/2/2019)

De Vlaams overheid steunt renoveerders met de Vlaamse renovatiepremie.

  • De renovatiepremie is bestemd voor particulieren. De gerenoveerde woning moet gelegen zijn in het Vlaams Gewest en op datum van aanvraag minstens 30 jaar oud zijn. De werken moeten voltooid zijn op het tijdstip van de aanvraag.
  • De premie bedraagt max. 1.500 of 2.250 € (20% of 30% (afhankelijk van uw inkomen) van max. 7500 € kosten ex BTW ) voor werken aan de centrale verwarming. 
  • Het plaatsen van een verwarmingsketel op stookolie met hoog rendement (met Europees energielabel B of A) komt in aanmerking in de categorie "cv-werken". Een rekenvoorbeeld: hoogrendementsketel kost 5000 € (ex BTW) => renovatiepremie  van 30%=1500 €.  

Alle detailinfo vindt u op de website van de Vlaamse overheid:www.wonenvlaanderen.be

Waals Gewest

Sinds 1 juni 2019 zijn de "energiepremies" in het Waals Gewest omgevormd tot renovatiepremies . Als u van energiepremies wil genieten is voorafgaandelijk bezoek van een auditeur logement agrée vereist die ook een renovatierapport opmaakt. 

Voor meer info kan u terecht op het nummer 1718 of op de website http://energie.wallonie.be

Brussels Gewest

Het Brussels Gewest voorziet renovatiepremies voor woningen die minstens 30 jaar oud zijn. Het Gewest maakt een onderscheid tussen prioritaire en minder prioritaire werken. Prioritaire werken omvatten o.a. werken betreffende de dakbedekking, elektriciteit, thermische isolatie en verluchting. Minder prioritaire werken omvatten wind- en waterdichtheid van het gebouw, van het Ministerie van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest op het nummer 02/204 14 00 of raadpleeg de website www.prime-renovation.irisnet.be.verwarming en sanitair (plaatsen van een verwarmingsinstallatie, een sanitaire installatie of een warmwaterinstallatie), binnenhuisinrichting, geluidsisolatie, enz. Voor meer informatie kan u contacteert u best de Dienst Huisvesting