Hoe vind ik een energiezuinige verwarmingsketel

Zoals we al vertelden in het artikel ‘Een energielabel voor mijn stookolieketel?’ moeten alle verwarmingstoestellen die verkocht worden in de Europese Unie vanaf nu een energielabel krijgen met hun energie-efficiëntieklasse, die het rendement uitdrukt.

Met onze zoekmotor Ecodesign kunt u een virtuele zoektocht starten naar een nieuwe energiezuinige ketel.

STAP 1: Kies een merk.

STAP 2: Alle installaties van het geselecteerde merk worden opgelijst. Vervolgens kunt u uw zoektocht verfijnen met verschillende filters:

  • Zoeken op energielabel
  • Zoeken op vermogen
  • Zoeken op ‘productie van sanitair warm water’
  • Zoeken op ‘combinatie met hernieuwbare energie’

De fabrikant of de invoerder binnen de EU is verantwoordelijk voor het bepalen van de energie-efficiëntieklasse die van toepassing is op het toestel in kwestie. Hij moet dit doen volgens strikte testmethodes die vastgelegd zijn door de Europese Unie. De Belgische overheid controleert de conformiteit van de energie-efficiëntieklasse opgegeven door de fabrikant of invoerder. Informazout komt hierin niet tussen. Zij beperkt zich ertoe de informatie zoals meegedeeld door de fabrikant of de invoerder te vermelden op haar website. Informazout wijst uitdrukkelijk elke aansprakelijkheid af in geval van eventuele vergissingen of fouten.