Welk gezelligheidstype ben jij? Doe de test!

Ga terug naar het overzicht
gezelligheid

Samen onder een dekentje kruipen om een foute kerstfilm te kijken, een koude neus ophalen tijdens een sneeuwwandeling (om daarna weer te bekomen bij een grote mok chocomelk of koffie) of kijken naar de kerstlichtjes die overal opduiken, … Het is niet moeilijk om te begrijpen waarom het einde van het jaar voor veel mensen dé gezelligste periode van het jaar is – of de ‘warmste’ periode, om te verwijzen naar de bekende Music For Life-actie. Dat ‘warmste’ kunnen we nog op een andere manier opvatten, want voor 49% van de Belgen is ‘een goed verwarmd huis op een koude winterdag’ het summum van gezelligheid. Hoe we dat weten? Wel, dat bleek uit een enquête die we vorig jaar afnamen. We zetten de opmerkelijkste resultaten van vorig jaar op een rij. Bovendien nodigen we je graag uit om deel te nemen aan de gezelligheidstest van dit jaar. Wie weet win jij wel een jaar lang gratis stookolie of een gezelligheidspakket op maat van jouw profiel!

Informazout-gezelligheidsenquête 2018: enkele blikvangers

Eind vorig jaar legden we met behulp van onderzoeksbureau iVOX een vragenlijst over gezelligheid voor aan 1.000 Belgen, en daaruit kwamen heel wat interessante inzichten. Wist je bijvoorbeeld dat de meerderheid van onze landgenoten zichzelf best gezellig vindt, maar er niet altijd in slaagt om voldoende tijd vrij te maken voor gezellige momenten? Het leeuwendeel van de Belgen geniet vooral van rustig samenzijn, wat blijkt uit het feit dat samen koken of nagenieten op het terras hoog scoren op de gezelligheidsschaal. Gaan shoppen in een krioelende winkelstraat vinden we dan weer niet gezellig – maar dat verbaast wellicht niemand. We maken het vooral graag gezellig in de winter, en daar is warmte onlosmakelijk mee verbonden. Zo geeft 12% van de bevraagden toe dat ze de verwarming op kille dagen een tikje hoger zetten om het knus te maken.

Welk gezelligheidsprofiel ben jij? Doe de test!

Uit ons vorige onderzoek kwamen vier gezelligheidsprofielen naar voor:

  • Een kleine minderheid beweert absoluut niets te hebben met gezelligheid.
  • Voor een tweede groep is gezelligheid vooral iets om met anderen te beleven. Het woord krijgt met andere woorden een sociale invulling.
  • Een derde groep maakt het thuis gezellig door allerhande hulpmiddeltjes in te schakelen, zoals kaarsen en wierrook.
  • Een vierde en laatste groep vindt even nietsdoen het toppunt van gezelligheid. De hele dag in pyjama rondlopen en heerlijk ontstressen, dus.

Benieuwd naar jouw gezelligheidsprofiel? Doe dan zelf de test, en maak kans op 1.500 liter stookolie of een pakket waarmee je het thuis gezellig maakt!

Gerelateerde berichten

Uit de energie-enquête van Informazout blijkt dat de interesse in hybride warmtepompen stijgt. Dit...
Heb jij al thermostatische kranen op je radiatoren? Ze leveren je heel wat voordeel op, want je...