Waarom je goed zit met het Optitank-veiligheidslabel

Ga terug naar het overzicht
Mythes
optitank mazouttank veiligheidslabel

Een mazoutreservoir kopen doe je niet zonder wikken en wegen. De tank moet volgens strikt opgelegde normen gefabriceerd zijn, zodat je je mazout er veilig en milieubewust in kunt stockeren. Daarnaast moet je mazoutreservoir natuurlijk uit kwalitatieve materialen vervaardigd zijn en tegen een stootje kunnen, want je wil het niet na enkele jaren alweer moeten vervangen. Idealiter krijg je er van de fabrikant ook nog een mooie garantie bovenop. Speel je graag op zeker? Kies voor een mazouttank die het Optitank-kwaliteitslabel draagt.

Kwaliteit + veiligheid = gemoedsrust

Optitank staat garant voor een veilige mazoutopslag dankzij het concept van de dubbele bescherming: een dubbele wand of opvanglade die de stookolie bij een mogelijk lek opvangt. Ben je de eigenaar van een Optitank-reservoir, dan kun je op beide oren slapen. Je mazouttank is immers én vakkundig geplaatst én van kwalitatieve materialen gemaakt. De kunststoffen reservoirs (gemaakt van polyester en polyethyleen) zijn ongevoelig voor water en bacteriën en geven corrosie geen kans. Stalen mazouttanks met het Optitank-kwaliteitslabel zijn op hun beurt bedekt met een corrosiewerende beschermlaag.

Nog meer voordelen van een Optitank

Wie een mazouttank met Optitank-label koopt, kan altijd rekenen op een vakkundige plaatsing, volledig conform de wetgeving. Blijkt er toch iets mis met je Optitank-reservoir? Als het om een fabricagefout gaat, wordt je tank de eerste 10 jaar gratis hersteld of vervangen en dekt de fabrikant ook de gevolgschade. Praat eens over je Optitank met je verzekeringsagent: heel wat maatschappijen bieden op hun beurt ook extra dekkingen en garanties.

Een Optitank voldoet aan alle normen

Ten slotte nog dit: een Optitank-reservoir laten installeren, is kiezen een mazouttank die helemaal volgens de normen is gefabriceerd. Erkende vakmensen zorgen ook voor de plaatsing, het onderhoud en de controle.

Gerelateerde berichten

Een eerste mazoutvoordeel? De prijs voor stookolie ligt niet vast: je kunt tarieven vergelijken en...
Bij de verkoop van een woning komt heel wat kijken. Lees hier alles wat je moet weten over de...