Nooit nog last hebben van koude voeten tijdens de winter? Dat spreekt voor zich als je thuis vloerverwarming hebt. Maar het is lang niet de enige reden waarom almaar meer mensen vloerverwarming laten plaatsen.

De vele voordelen van vloerverwarming

Je herinnert je vast nog de winteravonden waarop je als kind aan de radiator gekluisterd zat, omdat het elders in huis lang niet zo snel (of gewoon helemaal niet) warm werd. Niet zo met vloerverwarming dus. Je woning wordt altijd gelijkmatig verwarmd. Dat vloerverwarming verder ook ruimtebesparend is, is natuurlijk ook mooi meegenomen.

Maar het belangrijkste argument om vloerverwarming te installeren, is tegenwoordig toch wel het volgende: vloerverwarming verbruikt minder energie dan radiatoren. De aanvoertemperatuur van het water is namelijk veel lager, terwijl je toch dezelfde aangename warmte geniet. Mooi meegenomen voor het e-peil van je woning dus! Dankzij de lage temperatuur is vloerverwarming ook perfect combineerbaar met een condensatieketel..

Vloerverwarming op stookolie

Je vloerverwarming combineren met stookolie? Dat kan perfect met een condenserende stookolieketel of een hybride aanpak. Wens je te weten hoeveel je bespaart door jouw oude mazoutketel te vervangen door een nieuwe met (zeer) hoog rendement ? Doe de test.

Vloerverwarming als hoofdverwarming

In de meeste nieuwbouwwoningen doet vloerverwarming dienst als hoofdverwarming. Een logische keuze nu de isolatienormen strenger zijn dan ooit en vloerverwarming dus optimaal kan renderen. Let wel, gezien de langere opwarmtijden is bijverwarmen met radiatoren soms wel aangewezen (bijvoorbeeld in de badkamer).

Niet geschikt voor alle vloeren

Heb je bouwplannen of ga je binnenkort renoveren en hoort daar vloerverwarming bij? Keramische tegels, natuursteen en beton staan bekend als de beste keuze in combinatie met vloerverwarming, maar met een droog systeem zijn parket en houten vloeren lang niet altijd uitgesloten. Soms zijn ook kurk, pvc en linoleum mogelijke opties. Materialen die weinig warmte doorlaten, zoals bijvoorbeeld voltapijt, zijn sowieso afgeraden. Informeer je in elk geval goed bij zowel je installateur als de fabrikant van je vloerbedekking vooraleer je knopen doorhakt.

Deze berichten zijn misschien interessant