Verwarmen op mazout: een goede keuze voor elk type woning

Ga terug naar het overzicht
verwarmen op mazout

In welk type woning je je nestelt, bepaalt voor een groot stuk hoe je leven eruitziet. In een klein stadsappartement laat je bijvoorbeeld geen golden retriever los, terwijl je zo’n hond perfect kunt houden in een huis met een grote tuin. Verwarmen op mazout kan gelukkig wél altijd – of je nu in een charmante studio of een gigantisch herenhuis woont.

Renovatie of nieuwbouw: de mogelijkheden

Wanneer je voor nieuwbouw kiest, liggen uiteraard alle opties open. Niet alleen de kleinste details zijn vrij te kiezen – zoals welk soort klink je aan je badkamerdeur wil zien pronken – maar ook qua verwarming heb je bijzonder veel mogelijkheden. Zo kun je perfect een hybride installatie laten plaatsen als je zuinig en milieuvriendelijk wil verwarmen, zoals een combinatie van een stookolieketel en een zonneboiler, of een stookolieketel en een warmtepomp. Maar wist je dat ook een grondige renovatie dé gelegenheid is om je oude stookolieketel te vervangen door een condenserende stookolieketel? Zo’n ketel kun je bovendien ook perfect combineren met hernieuwbare energiebronnen.

Stookolietanks nemen niet veel plaats in

Stookolietanks kun je bovengronds of ondergronds laten plaatsen. Het doembeeld van een metershoge tank die een massa kostbare ruimte inneemt, mag je daarbij meteen uit je hoofd bannen. Moderne stookolietanks nemen allang niet meer veel plaats in en passen bovendien zowat in elke ruimte. Heb je bijvoorbeeld een hele kleine kelder? Geen probleem: er bestaan stookolietanks die je gewoon door een deuropening naar binnen laat dragen en ter plaatse laat koppelen.

Nood aan een modulaire opstelling?

Bestaat je woning uit verschillende ruimtes met totaal andere verwarmingsbehoeftes, zoals een zwembad versus een thuiskantoor? Ook dat vormt geen enkel probleem. Je kunt in dat geval onder meer opteren voor een condenserende stookolieketel voor een verwarmingssysteem met verschillende verwarmingskringen, die je apart kunt laten inregelen.

Gerelateerde berichten

Je warmtepomp koppelen aan je cv-ketel op mazout? Ontdek waarom dit een betere optie is dan een ‘...
We kunnen je de combinatie van een verwarmingsketel met warmtepomp aanraden. We geven je hier zes...