Veiligheid en vrijheid: dé kernwoorden van mazout

Ga terug naar het overzicht
Mythes
mazout veilig

Is er iets gezelliger dan lekker warm binnen zitten terwijl het buiten regent en de wind hard tekeergaat? Niet echt! Dankzij je mazoutvoorraad en -installatie geniet je op elk moment van een comfortabele binnentemperatuur – ongeacht het gure weer. Maar hoe belangrijk dat ook is: mazout biedt daarnaast nog heel wat andere voordelen. Lees hier waarom vrijheid en veiligheid dé kernwoorden zijn van verwarmen met stookolie.

Geen ontploffingsgevaar bij mazout

Dat mazout zomaar kan exploderen of in brand kan schieten, is een cliché dat je voorgoed uit je hoofd mag bannen. Wie verwarmt op mazout, wordt namelijk op geen enkel moment blootgesteld aan ontploffingsgevaar. Het vlampunt – dit is de laagste temperatuur waarop je mazout moet verwarmen om de stof te doen ontvlammen in nabijheid van een vlam – ligt namelijk hoger dan 55°C. Tijdens de behandeling, het vervoer en de opslag van mazout blijft de temperatuur gegarandeerd onder de 55°C, waardoor er absoluut geen gevaar is.

Kans op CO-vergiftiging zeer klein

Ook het risico op CO-vergiftiging is verwaarloosbaar. Je stookolieketel regelmatig laten onderhouden is wel belangrijk! Daarbij wordt onder meer de schouw of de rookgasafvoer gecontroleerd en/of gereinigd, de verluchting van het stooklokaal en de aanvoer van verbrandingslucht gecontroleerd en ook de verbranding zelf onder de loep genomen.

Mazout: jouw vrijheid

Mazout biedt je tot slot ongekend veel vrijheid en flexibiliteit:

  • Je kunt je levering ineens betalen, zodat je er niet meer aan hoeft te denken, maar je kunt evengoed gespreid betalen als dat voor jou makkelijker uitkomt.
  • Je kiest je leverancier helemaal zelf (je kunt zelfs bij elke levering een andere onder de arm nemen, als je zou willen).
  • Je hoeft geen contract af te sluiten.
  • Je beheert je eigen voorraad en bestelt bij op het moment dat jij dat nodig vindt.
  • Je hebt een zeer duidelijk zicht op de prijzen en komt dan ook nooit voor verrassingen te staan.

Gerelateerde berichten

Een eerste mazoutvoordeel? De prijs voor stookolie ligt niet vast: je kunt tarieven vergelijken en...
Bij de verkoop van een woning komt heel wat kijken. Lees hier alles wat je moet weten over de...