Renoveren ... en opnieuw voor mazout kiezen? (deel 1)

Ga terug naar het overzicht
renoveren mazout

5 mei 2019 was het renovatiedag. We grijpen deze gelegenheid graag aan om uit de doeken te doen waarom je er bij een renovatie goed aan doet om (opnieuw) voor stookolie te kiezen, al dan niet in combinatie met hernieuwbare energie. Over dit onderwerp valt heel wat te vertellen. Zoals de titel hierboven al aangeeft, lanceren we daarom binnenkort een tweede artikel rond het topic. Hier vind je alvast deel 1, waarin we een eerste reeks voordelen van de keuze voor stookolie bij renovatie belichten!

Duurzaam, in de twee betekenissen

Stookolieketels zijn duurzaam, in de beide betekenissen van het woord. Ten eerste hebben ze een levensduur van 25 jaar en meer. Je installatie gaat dus enorm lang mee – en da’s maar goed ook, want grondig renoveren doe je natuurlijk niet elk jaar. Ten tweede respecteren stookolieketels het milieu. De technologie evolueert voortdurend, waardoor stookolie-installaties heel efficiënt geworden zijn. Een nieuwe ketel levert je zo een besparing van 30% op qua verbruik én een evenredig verminderde CO2-uitstoot. Bovendien heb je de mogelijkheid om te combineren met een zonneboiler of een warmtepomp, waardoor je je mazoutgebruik nog verder doet dalen (en het leefmilieu nog minder belast).

Geen breekwerk nodig

Denk je dat breekwerk onvermijdelijk is bij een grondige renovatie? Dat is niet per se het geval! Wat je verwarmingsinstallatie betreft, is meestal enkel de brander of ketel aan vervanging toe. Je radiatoren en leidingen kunnen met andere woorden nog perfect dienen, waardoor je (gelukkig) gevrijwaard blijft van sloopwerk in je woning.

Gun jezelf totale vrijheid

Door na renovatie opnieuw voor stookolie te kiezen, gun je jezelf bovendien totale vrijheid:

Gerelateerde berichten

Uit de energie-enquête van Informazout blijkt dat de interesse in hybride warmtepompen stijgt. Dit...
Heb jij al thermostatische kranen op je radiatoren? Ze leveren je heel wat voordeel op, want je...