Problemen met je mazoutinstallatie? MazoutExperts to the rescue!

Ga terug naar het overzicht
Mythes
MazoutExperts

Een mazoutinstallatie vraagt niet veel aandacht of werk, is veilig en garandeert je onafhankelijkheid. Met uitzondering van de levering hoef je amper een beroep te doen op anderen: je houdt zelf je stookoliepeil in de gaten en bestelt zelf, wanneer je wil en bij wie je wil. Het is echter wél zaak om je installatie regelmatig te laten onderhouden. Iedereen weet dat zijn auto op tijd en stond voor een onderhoud naar de garage moet (en anders gaat er wel ergens op het dashboard een waarschuwingslampje branden om je eraan te herinneren), maar bij cv-ketels wordt die check-up weleens vergeten. Geen nood: de MazoutExperts staan voor je klaar!

Wat zijn MazoutExperts?

Het MazoutExpert-label is een kwaliteitslabel dat in 2008 in het leven geroepen werd. De technici en firma’s die het label mogen dragen, beantwoorden aan een heleboel administratieve voorwaarden, maar moeten ook regelmatig opleidingen en bijscholingen volgen om op de hoogte te blijven van de nieuwste innovaties in verwarmings- en opslagtechnieken en de bijbehorende updates qua regelgeving. Bovendien volstaat het natuurlijk niet om goede intenties te hebben: een onafhankelijk bureau voert regelmatig controles uit op het geleverde werk en ziet er streng op toe dat effectief aan alle voorwaarden werd voldaan voor de MazoutExpert-erkenning. Daardoor geniet het label veel geloofwaardigheid op de markt.

Terugvallen op echte vakmannen

Een MazoutExpert-label krijg je duidelijk niet zomaar. Alleen een vakman die stookolie op zijn duimpje kent, mee is met de veranderingen op het vlak van wetgeving, duidelijke prijsinformatie geeft én klare taal spreekt met zijn klanten, komt ervoor in aanmerking. Voor jou als klant betekent dat uiteraard dat je zeker kunt zijn van de allerbeste kwaliteit wanneer je een beroep doet op een MazoutExpert. Een MazoutExpert herken je aan zijn legitimatiekaart.

Problemen met je mazoutinstallatie

Je kunt bij MazoutExperts terecht voor depannages van je installatie, maar evengoed voor de plaatsing van een nieuwe installatie of het onderhoud van je bestaande installatie. Met zo’n 1.000 MazoutExperts ben je zeker dat je altijd een specialist in je buurt hebt, of je nu in Vlaanderen, Brussel of Wallonië woont. Van die experts is 70% gespecialiseerd in ketels en branders, 10% in stookolietanks en 20% in beide.

Vragen of tips?

Bovendien kun je bij MazoutExperts terecht met al je vragen rond stookolie. Misschien twijfel je welk type mazout het beste is voor jou – met of zonder additieven – of wil je informatie inwinnen over de combinatie van stookolie met hernieuwbare energie. Zo’n hybride verwarmingsinstallatie, bijvoorbeeld met zonnecollectoren, behoort in de meeste gevallen perfect tot de mogelijkheden, maar je moet ze wel goed afstemmen op onder meer je gezinssituatie en de functie die je ze wil toebedelen. Je kunt je collectoren namelijk gebruiken om enkel je sanitair water te verwarmen of om daarbovenop ook je verwarming mee te ondersteunen. Geen idee hoeveel collectoren je nodig hebt? Je MazoutExpert verleent graag advies over deze én andere zaken!

Gerelateerde berichten

Een eerste mazoutvoordeel? De prijs voor stookolie ligt niet vast: je kunt tarieven vergelijken en...
Bij de verkoop van een woning komt heel wat kijken. Lees hier alles wat je moet weten over de...