Op zoek naar goedkope mazout? 4 factoren om rekening mee te houden

Ga terug naar het overzicht
Prijs
goedkope mazout

Dat je prijzen vergelijkt wanneer je voor je wekelijkse boodschappen naar de supermarkt trekt, is niet meer dan normaal. Je wil niet te veel betalen voor producten die je dagelijks nodig hebt. Voor mazout geldt eigenlijk hetzelfde. Ook die koop je het liefst zo goedkoop mogelijk aan, natuurlijk zonder aan kwaliteit in te boeten.

1. Goedkope mazout = op het juiste moment bestellen

Het beste wat je kunt doen als je op zoek bent naar goedkope mazout, is de stookolieprijs in de gaten houden. De mazoutprijs varieert namelijk, dus is het zaak om te bestellen wanneer hij laag staat.

2. Leveranciers vergelijken?

Als je verwarmt met stookolie, bestel je je energie aan een prijs die je vooraf kent.  Je bent bovendien niet gebonden aan een bepaalde energieleverancier (bij gas- en elektriciteitscontracten is dat bijvoorbeeld wel zo). Je kunt met andere woorden voor elke levering van leverancier wisselen, en misschien loont het wel de moeite om prijzen op te vragen en te vergelijken. Hoewel leveranciers niet boven de officiële maximumprijs voor stookolie mogen gaan (tenzij bijvoorbeeld voor spoedleveringen), is de markt vrij en hebben de leveranciers de keuze om hun stookolie aan lagere prijzen te verkopen.

Toch valt er ook veel te zeggen voor een vertrouwde leverancier op wie je voor elke levering een beroep doet. Hij of zij weet perfect waar hij moet zijn en kent jou en je tank. Hij weet waarop hij moet letten en je hoeft er niet eens voor thuis te blijven. Hij kan je ook advies geven bij wie je terecht kunt voor je tankcontrole.  Sommige leveranciers staan namelijk zelf in voor die controle, terwijl anderen samenwerken met externe firma’s.

3. Minstens 2000 liter laten leveren

Als je meer dan 2.000 liter in je tank kwijt kunt, dan ben je ook goedkoper af dan voor een levering minder dan 2.000 liter. De officiële prijs van mazout is namelijk lager als je die hoeveelheid ineens kunt bestellen.

4. Geen appelen met peren vergelijken

Overweeg je te besparen door de goedkoopste mazout op de markt te bestellen? Dat is natuurlijk een optie, maar weet dat de grote merken de laatste jaren stookolie op de markt brengen met additieven die tal van voordelen garanderen, zoals een betere verbranding, minder snelle verontreiniging van het verwarmingselement, en een lager verbruik en een lagere uitstoot. Het onderhoud van de stookolieketel wordt er bovendien mee vergemakkelijkt. 

Gerelateerde berichten

Wil je mazout en een warmtepomp combineren tot een hybride systeem, dan weet je wellicht graag aan...
Mazout bestellen? Dat je een datum moet overeenkomen met je leverancier spreekt voor zich, maar...