Op zoek naar een MazoutExpert? Hier kun je terecht

Ga terug naar het overzicht
mazoutexpert

Met een mazoutinstallatie heb je weinig werk. Het enige wat je moet doen, is je stookoliepeil in de gaten houden om niet zonder mazout te vallen en regelmatig je ketel en brander laten onderhouden. De inhoud van je stookolietank opvolgen kun je perfect zelf, maar voor het onderhoud en eventuele pannes heb je een MazoutExpert-technicus nodig.

Kwaliteitslabel

Een MazoutExpert is een ervaren verwarmingstechnicus die gespecialiseerd is in verwarmingsinstallaties op stookolie. Om dit kwaliteitslabel van Informazout te dragen moet de technicus en de firma voor wie hij werkt beantwoorden aan een aantal administratieve voorwaarden en de nodige opleidingen en bijscholing hebben gevolgd. Om de kwaliteit van zijn werk te garanderen, wordt de MazoutExpert ook onderworpen aan steekproefcontroles door een onafhankelijk erkend controle-organisme. De MazoutExpert herken je aan zijn legitimatiekaart en hij kan erkend zijn voor één of twee specialisaties: specialist ‘ketel/brander’ en/of specialist ‘tank’. 

Het onderhoud van je stookolieketel en brander

Een MazoutExpert met specialisatie ‘ketel-brander’ is dé firma die je moet contacteren voor het onderhoud van je stookolieketel en brander. Dit onderhoud is namelijk verplicht voor cv-ketels met een vermogen groter dan of gelijk aan 20 kW. De meeste ketels in Vlaanderen hebben dit vermogen, maar als je twijfelt of jouw ketel wel tot deze categorie behoort, hoef je enkel het kentekenplaatje na te kijken.

De controle van je stookolietank

Een MazoutExpert met specialisatie ‘tank’ moet je dan weer inroepen voor de controle van je mazouttank. Afhankelijk van het gewest waarin je woont en de reglementering die daar van kracht is, moet je tank mogelijks periodiek gecontroleerd worden. (Op onze pagina over wetgeving vind je gegarandeerd meer informatie in verband met de opslag van mazout.) Contacteer voor deze controle een MazoutExpert die je informeert over de reglementering van mazouttanks en die zelf ook tankcontroles uitvoert.

Combinatie met hernieuwbare energie

Mazout combineren met hernieuwbare energie is een prima idee: het is goed voor het milieu en voor je budget. Maar soms is het moeilijk om door het bos de bomen te zien: kies je bijvoorbeeld voor een combinatie met zonne-energie of met een warmtepomp? Hoe groot moet je zonneboiler zijn of hoeveel panelen moet je laten leggen in het eerste geval? En welk type warmtepomp kies je in het tweede geval? Veel MazoutExperts beschikken over een uitgebreide kennis van hybride verwarmingssystemen. Ze kunnen je met andere woorden perfect adviseren over welke toepassingen voor jouw woning geschikt zijn.

Gerelateerde berichten

In buurland Frankrijk is de biobrandstof F30 al beschikbaar voor verwarming. Deze mix van stookolie...
Een warmtepompboiler is een soort lucht/water-warmtepomp die warmte uit de buitenlucht haalt om zo...