Mazoutprijzen vergelijken? Altijd een prima idee

Ga terug naar het overzicht
Prijs
mazoutprijzen vergelijken

Je hebt tal van redenen om voor mazout te kiezen. Dankzij de nieuwste generatie branders haal je het maximum uit deze brandstof, waardoor je superzuinig verwarmt. Mazout is bovendien 100% veilig, milieuvriendelijk én het zorgt voor gezelligheid en comfort. Heb je nóg een voordeel nodig? Je kunt de mazoutprijzen op de voet volgen en vergelijken.

Met mazout beslis je zélf

Je factuur laten bepalen door de netbeheerder? Dan zou je weleens voor onaangename verrassingen kunnen komen te staan. Met mazout bevind je je nooit in die situatie: je bent niet afhankelijk van een netwerk en betaalt geen aansluitings-, beheers- of meterkosten. Je weet perfect waarvoor je betaalt en waar je aan toe bent, zodat je de levering mooi in je financiële planning of je jaarbudget kunt inpassen. Op je factuur staat alleen de kostprijs van de vooraf gekende hoeveelheid stookolie die je aankocht. Kortom: stookolie is synoniem met transparantie!

De mazoutprijzen continu volgen

De prijs van stookolie fluctueert, afhankelijk van onder meer de prijs ex-raffinaderij (de kostprijs van het product zelf), de dollarkoers, de accijnzen en btw. Gelukkig kun je zelf beslissen wanneer je mazout bestelt. Dat doe je uiteraard als de prijs laag staat. Om die reden zet je jezelf maar beter niet vast door te wachten tot je stookolietank volledig leeg is en je wel meteen moét bijbestellen. Benieuwd naar de officiële mazoutprijs? Die volg je makkelijk via onze website.

Mazoutprijzen vergelijken

Tot slot ben je met mazout nooit gebonden aan een bepaalde leverancier. Als je wil, kun je voor elke levering met een andere verdeler in zee gaan. Verdelers krijgen een maximum opgelegd voor de distributiemarge die ze mogen hanteren, maar geen minimum. De prijzen kunnen met andere woorden verschillen, en jij kunt naar hartenlust vergelijken en telkens de voordeligste optie kiezen. Op zoek naar een verdeler in je regio? Raadpleeg onze handige adressengids.

Gerelateerde berichten

Je woning energie-efficiënter maken vraagt vaak een behoorlijke investering. Wat zijn de opties als...
Hoge energieprijzen doen ons nadenken over onze verwarming. Wij maakten de berekening: je cv-ketel...