Mazoutlevering plannen: begin er op tijd mee

Ga terug naar het overzicht
mazoutlevering plannen

Er zijn zo van die typische dingen waarvoor je de planner in jezelf naar boven moet halen. Denk maar aan op vakantie gaan, want je wil natuurlijk niet op je bestemming arriveren zonder te weten wat je eigenlijk wil gaan doen of bezichtigen. Wie kinderen heeft, weet dat terug naar school gaan ook heel wat praktische (en mentale) voorbereiding vraagt. Maar wist je dat ook een mazoutlevering heel wat beter gaat als je ze goed plant? Dat je een datum moet overeenkomen met je leverancier spreekt voor zich, maar daar stopt het niet bij. Ontdek er snel alles over!

Bij voorkeur 2.000 liter of meer bestellen

Als je op stookolie verwarmt, is de kans groot dat je de mazoutprijs goed in de gaten houdt. Als die laag staat, wordt het heel aantrekkelijk om te bestellen – zelfs al is je tank nog niet helemaal leeg. Enerzijds is het goed om op tijd te bestellen (als je het niveau in je tank te erg laat zakken, kan er bezinksel in je leidingen terechtkomen), zeker naar aanloop van de winter. Laat je met andere woorden niet verrassen door een winterprik en bestel wat je denkt nodig te hebben. Anderzijds doe je wel je voordeel met een grote bestelling. Vanaf 2.000 liter is de prijs voor mazout namelijk altijd lager.

Besteld? En hoe is het met je tank gesteld?

Je tank helemaal laten volgooien om dan te beseffen dat er iets aan schort? We hoeven je niet te vertellen dat dat geen ideaal scenario is. Als het al even geleden is dat je je tank nog hebt laten vullen of controleren, kijk je het best even na of ze nog wel voldoet aan de wettelijke normen.

Opgelet: je verwarmingsketel moet uit

Denk er tot slot aan om je stookolieketel uit te zetten tijdens en een tijdje na de levering. Anders loop je het risico dat het residu dat zich op de bodem van de kuip bevindt, wordt opgestuwd en verstoppingen veroorzaakt in de filter of de sproeier.

Gerelateerde berichten

Als je je energieverbruik over een periode objectief wil evalueren, móet je met graaddagen werken!...
Je doet je best om energie te besparen. Maar ben je nu wel écht goed bezig? Enkele richtlijnen om...