Doe je voordeel met mazout! En wel zo …

Ga terug naar het overzicht
Prijs
voordeel mazout

Door te verwarmen met mazout, doe je zeker je voordeel. Stookolie heeft namelijk een heleboel interessante eigenschappen voor jou als gebruiker. Om te beginnen is de brandstof uiterst zuinig: nieuwe ketels en branders staan technisch helemaal op punt en hebben een uitzonderlijk hoog rendement. Verder wordt verwarmen met mazout steeds duurzamer. Sinds enkele jaren is stookoliezwavelarm, wat neerkomt op minder emissie en een schonere verbranding. De CO2-uitstoot wordt bovendien binnenkort fors verlaagd door de komst van koolstofarme brandstoffen die je met mazout zal kunnen mengen. Daarnaast is mazout betrouwbaar. Je kunt er steeds op rekenen, want je beheert je eigen voorraad (zorg wel dat je nooit zonder stookolie valt) en je hebt een vooraf duidelijk zicht op alle kosten.

Nóg pluspunten nodig? In dit artikel brengen we het financiële voordeel onder de aandacht. En dat valt onder te verdelen in drie belangrijke deelaspecten. 

1. Bestellen wanneer de mazoutprijs laag staat

De officiële mazoutprijs – net als de brandstofprijs voor je auto – is niet in steen gebeiteld, maar wisselt afhankelijk van een aantal factoren waarop jij als consument geen vat hebt. Waar je natuurlijk wél vat op hebt, is het moment waarop je bestelt. Door in actie te schieten op het moment dat de stookolieprijs laag staat, gun je jezelf een flinke besparing. Een korte check op onze website volstaat om te weten of het een goed moment is om tot een aankoop over te gaan of niet. Op onze prijspagina vind je niet alleen de stookolieprijs van vandaag en morgen; je kunt ook zien hoe de mazoutprijs evolueert.

2. Stookolieleveranciers vergelijken

Ten tweede ben je als mazoutgebruiker niet gebonden aan een bepaalde leverancier, dus je kunt voor elke levering een andere partij in de arm nemen. Leveranciers krijgen een maximumprijs opgelegd voor hun distributiemarge, maar geen minimumprijs. Voor jou als consument betekent dat natuurlijk dat vergelijken de moeite loont. Dankzij onze praktische adressengids vind je in een handomdraai alle leveranciers in jouw buurt.

3. Grote hoeveelheden ineens bestellen

Wie tot slot een tank heeft waar meer dan 2.000 liter stookolie in kan, doet ook financieel voordeel, omdat zulke hoeveelheden bestellen goedkoper is.

Het laatste voordeel: mazout is ‘future-proof’

De pluspunten van stookolie die we hier in de verf zetten, zijn tot slot wel degelijk een lang leven beschoren. Zo valt mazout perfect te combineren met hernieuwbare energie opgewekt door een warmtepomp of een zonneboiler. Bovendien werken wetenschappers momenteel volop aan de ontwikkeling van koolstofarme brandstoffen. Die brandstoffen bevatten heel wat minder fijne partikels, en je kunt ze met slechts kleine aanpassingen aan je verwarmingsinstallatie gewoon gebruiken om je huidige stookolieketel te voeden. Sommige, recente ketels hebben zelfs helemaal géén aanpassingen nodig.

Gerelateerde berichten

Wil je mazout en een warmtepomp combineren tot een hybride systeem, dan weet je wellicht graag aan...
Mazout bestellen? Dat je een datum moet overeenkomen met je leverancier spreekt voor zich, maar...