8 op de 10 mazoutgebruikers kijkt ernaar uit om koolstofarme vloeibare brandstoffen te gebruiken

Ga terug naar het overzicht

Laat je niks wijsmaken, mazout is een interessante schakel op de energietoekomst. Jouw favoriete brandstof doet het nu al uitstekend in combinatie met een zonneboiler of een warmtepomp. En de komende jaren krijgt mazout er een pak nieuwe broertjes en zusjes bij… Zij ontstaan door aan mazout een hernieuwbare component toe te voegen. Zo verandert je vertrouwde stookolie in een koolstofarme brandstof.

Die hernieuwbare vloeibare brandstoffen stoten minder CO2 uit en zijn dus duurzamer. Ze vormen de oplossing om met je bestaande installatie mee te evolueren naar klimaatneutraal verwarmen tegen 2050. Je ontdekt de hernieuwbare brandstoffen in dit filmpje. Goed om te weten is dat je deze hernieuwbare brandstoffen kan gebruiken in je bestaande mazoutketel en tank!

Wat vinden andere mazoutgebruikers nu eigenlijk van deze nieuwe brandstoffen? We vroegen het aan 800 van hen. Dit waren de bevindingen:

In welke mate is koolstofarme brandstof interessant voor jouw verwarmingsbehoeften?

  • Vandaag zou 20% de nieuwe brandstof al op relatief korte termijn willen gebruiken als verwarmingsbrandstof van zijn of haar woning.
  • 60% heeft interesse maar wacht nog liever even af.
  • Slechts 20% ziet die nieuwe brandstof helemaal niet zitten en zal vandaag dus niet voor de koolstofarme variant van mazout kiezen.

Is koolstofarme brandstof een geloofwaardig product?

  • Wie de brandstof meteen wilt gebruiken, gelooft dat koolstofarme brandstof een hernieuwbare energiebron, CO2-neutraal en milieuvriendelijker is.
  • De mensen die vandaag niet voor de nieuwe brandstof zouden kiezen staan hier iets sceptischer tegenover maar ook zij vinden het een geloofwaardig verhaal.

Op welke termijn zou men de koolstofarme brandstof gebruiken?

  • De meeste ondervraagden die de hernieuwbare brandstof willen gebruiken zouden dit binnen de 3 jaar willen doen.
  • Een verwaarloosbaar aantal wil het al binnen de 3 tot 6 maanden gebruiken.

Je merkt het, 8 op de 10 mazoutgebruikers kijkt ernaar uit om straks met zijn bestaande installatie te verwarmen met koolstofarme vloeibare brandstof. Jij ook? 

Ben je nu al gebrand op meer informatie? Download dan onze gids

Gerelateerde berichten

De conclusie van de studiedag Climate & Energies for the Future was duidelijk: om de...
In buurland Frankrijk is de biobrandstof F30 al beschikbaar voor verwarming. Deze mix van stookolie...