6 op 10 gelooft in energiemix voor verwarming woning

Ga terug naar het overzicht
Hybride
energiemix

Belgen horen maar al te vaak dat ze veel te bescheiden zijn. Vaak is dat onterecht. Dat blijkt ook uit de nieuwe studie van iVOX over de verwarming van onze woning. De enquête die iVOX in opdracht van Informazout bij maar liefst duizend woningbezitters afnam, toont dat de Belg energie- en milieubewust is én dat hij realistische keuzes maakt voor de verwarming van zijn woning. Concreet betekent dat onder meer dat 6 op 10 voorstander is van een energiemix.

Slimme keuzes maken dankzij de besparingsmodule

Uit het onderzoek van iVOX blijkt dat Belgen goed geïnformeerde keuzes willen maken. Zo overweegt 38% om hun oude mazoutketel te vervangen, maar dat aandeel stijgt tot 64% als mazoutgebruikers de extra voordelen onder ogen krijgen, zoals de korte terugverdientijd van de investering en de geschatte daling in CO2-uitstoot. Hoe je aan die informatie komt? Via de besparingsmodule op onze website, bijvoorbeeld. Zo weet je meteen hoeveel de investering in een nieuw, energiezuinig verwarmingstoestel oplevert voor het milieu en voor je portemonnee.

De voordelen van een energiemix

Een van de meest opvallende resultaten van de studie is wellicht dat maar liefst 4 op 10 Belgen bereid zijn om aan comfort in te boeten om energiezuiniger te kunnen wonen. Hoewel die houding natuurlijk bewonderenswaardig is, hoeven comfortabel en energiezuinig leven elkaar helemaal niet uit te sluiten dankzij de slimme oplossingen die vandaag de dag al bestaan.

Stookolieketel + zonneboiler

Zonne-energie is dé manier om minder brandstof te verbruiken zonder dat je er ook maar iets van merkt. Je spaart simpelweg stookolie uit voor alle gratis warmte die je van de zon krijgt. Die warmte kun je onder meer inzetten om je sanitaire water te verwarmen, en het water van je verwarmingsinstallatie voor te verwarmen.

Stookolieketel + warmtepomp

Een warmtepomp onttrekt warmte uit de lucht, de bodem en het water in de omgeving, en geeft die terug af aan je woning. Dat is niet alleen duurzaam, maar ook voordelig.

Gerelateerde berichten

Ontdek hoe een zonneboiler werkt. Wist je dat je hiermee – anders dan bij PV-panelen – niet...
Stookolie combineren met hernieuwbare energiebronnen is goed voor het milieu en je banksaldo. Maar...