3 redenen waarom je je voordeel doet met mazout

Ga terug naar het overzicht
Mythes
voordeel mazout

Mazout heeft een heleboel verrassende eigenschappen. Om te beginnen is de brandstof uiterst zuinig: nieuwe ketels en branders staan technisch helemaal op punt en hebben een uitzonderlijk hoog rendement. Verder is mazout synoniem met duurzaam verwarmen. Sinds enkele jaren wordt stookolie bewust zwavelarm gehouden, wat neerkomt op minder emissie en een schonere verbranding. Bovendien valt mazout perfect te combineren met hernieuwbare energie. Daarnaast is mazout betrouwbaar: je beheert namelijk je eigen voorraad en hebt een duidelijk zicht op alle kosten. Nóg pluspunten nodig? In dit artikel brengen we het financiële voordeel onder de aandacht. En dat valt onder te verdelen in drie belangrijke deelaspecten. 

Bestellen wanneer de mazoutprijs laag staat

De officiële mazoutprijs – net als de brandstofprijs voor je auto – is niet in steen gebeiteld, maar wisselt afhankelijk van een aantal factoren waarop jij als consument geen vat hebt. Waar je natuurlijk wél vat op hebt, is het moment waarop je bestelt. Door in actie te schieten op het moment dat de stookolieprijs laag staat, gun je jezelf een flinke besparing. Een korte check op onze website volstaat om te weten of het een goed moment is om tot een aankoop over te gaan of niet.

Stookolieleveranciers vergelijken

Ten tweede ben je als mazoutgebruiker niet gebonden aan een bepaalde leverancier. Leveranciers krijgen een maximumprijs opgelegd voor hun distributiemarge, maar geen minimumprijs. Voor jou als consument betekent dat natuurlijk dat vergelijken de moeite loont. Dankzij onze praktische adressengids vind je in een handomdraai alle leveranciers in jouw buurt.

Grote hoeveelheden ineens bestellen

Wie tot slot een tank heeft waar meer dan 2.000 liter stookolie in kan, doet ook financieel voordeel in de zin dat zulke grote hoeveelheden bestellen goedkoper is.

Gerelateerde berichten

Bij de verkoop van een woning komt heel wat kijken. Lees hier alles wat je moet weten over de...
Over propaangas doen heel wat fabeltjes de ronde. In dit artikel doen we een factcheck en maken we...