Mazout, een competitieve brandstof

Mazout, een competitieve brandstof

Iedere energie of brandstof heeft een kost. De totale kostprijs voor de verwarming van uw woning is het resultaat van de kost van de investering, het rendement van de installatie, de isolatie van de woning, het leefgedrag van de bewoners, de terugkerende kosten voor onderhoud, de huur van de meter en de gebruikte energie of brandstof.

 

Waar komt de mazoutprijs vandaan?

De stookoliemarkt is een vrije markt waarin de klant zelf zijn leverancier kiest. De officiële maximumprijs voor stookolie wordt federaal voor heel België bepaald volgens een programma-overeenkomst. Hierbij wordt rekening gehouden met de marktprijzen in Rotterdam en Italië, de dollarkoers, distributiemarges, fiscale lasten, enz. Door dit beschermingsmechanisme en de concurrentie op de vrije markt betaalt u nooit meer dan deze maximumprijs. Door dit mechanisme worden ook scherpe speculatieve prijzen vermeden en worden de prijsschommelingen uitgevlakt.

 

Mazout, voor een transparante factuur

Bij mazout ken je altijd de prijs op voorhand en kan je bestellen wanneer het je het voordeligst uitkomt. De officiële maximumprijs én de vrije markt beschermen je koopkracht. Je ontvangt een duidelijke factuur, zonder onaangename verrassing: alles is inbegrepen in de prijs.