Welk reservoir kan ik laten plaatsen?

Welk reservoir kan ik laten plaatsen?

Moderne materialen en technieken

Kunststoffen reservoirs (polyester en polyethyleen) worden bij ondergrondse plaatsing noch door corrosie noch door zwerfstromen aangetast. Ze zijn ongevoelig voor water en bacteriën, en maken het binnendringen van wortels onmogelijk.

De metalen reservoirs worden nu bedekt met een corrosiewerende beschermlaag. Er zijn eveneens reservoirs die uit verschillende materialen gemaakt zijn, bijvoorbeeld met een binnenwand in poyethyleen en een metalen buitenwand.

Prefab betonnen reservoirs zijn niet gemaakt uit beton zoals de benaming zou laten vermoeden, maar de eigenlijke houder is een verticale cilindervormige houder met vlakke bodemplaat. Deze houder is geplaatst in een prefab betonnen groeve die als doel heeft een dubbele bescherming te creëren. Men kan dit systeem beschouwen als een metalen tank die door de constructeur reeds geplaatst is in een vloeistofdichte groeve of kelder. De metalen binnentank wordt voorzien van een beschermende bekleding. De betonnen kuip wordt inwendig best behandeld met een mazout-dichte bekleding om ingeval van lek voldoende garanties te bieden tegen bodemvervuiling. Op de buitenzijde van de prefab betonnen constructie wordt een waterdichte bekleding aangebracht om waterinfiltratie te vermijden.

Een nieuwigheid voor bovengrondse opslag zijn de batterijtanken. Deze kunnen enkelwandig of dubbelwandig en in metaal of polyethyleen vervaardigd zijn. U moet echter opletten: bepaalde reservoirtypes in polyethyleen zijn niet bestand tegen UV-stralen en moeten dus uit de zon geplaatst worden. De fabrikant van de tank dient duidelijk aan te geven of het reservoir bestand is tegen UV-stralen.

Welke reservoirinhoud kies ik?

Een normaal gezin dat een moderne Optimaz-verwarmingsinstallatie heeft, verbruikt jaarlijks gemiddeld 2.000 tot 2.500 liter stookolie. Een reservoir van minder dan 3.000 liter is dus ruimschoots voldoende. 
Aarzel niet om ons een schatting van uw jaarlijks verbruik te vragen.
Een oppervlakte van 2m² voldoet om 3.000 liter stookolie op te slaan. 

Reservoirs op maat 

De reservoirs komen voor in een ruim gamma van stadaardvolumes en vormen (cilindervormige, rechthoekige of prismatische reservoirs).
U kan eveneens een reservoir op maat bestellen, dat ter plaatse gelast wordt, of meerdere kleine reservoirs (batterijtanks) met elkaar verbinden om zo makkelijk het gewenste volume te bereiken. Deze laatste kunnen langs een standaard deur het huis worden binnengedragen.

Raadpleeg onze reservoirgids voor een overzicht van de meest voorkomende types en vormen beschikbaar op de markt.