Vaarwel vervuiling!

Vaarwel vervuiling!

Als er één vlak is waarop de technologie ten dienste staat van de natuur, is het wel de opslag.

Inderdaad, de moderne opslagtanks zijn een staaltje van toptechnologie en sluiten onopgemerkt verlies uit. Leest u verder...

Een nieuw reservoir beschikt best over een kenplaat en prototypekeuring. Deze keuring garandeert een optimale kwaliteit en betrouwbaarheid van het reservoir (minimum dikte van de wanden, voldoende drukweerstand van het reservoir, coating...).

Moderne materialen en technieken

Kunststoftanks (in polyethyleen of polyester) worden bij ondergrondse plaatsing noch door corrosie, noch door zwerfstromen aangetast. Ze zijn ongevoelig voor water en bacteriën, en maken het binnendringen van wortels onmogelijk.

De metalen reservoirs worden nu bedekt met een corrosiewerende beschermlaag. Er zijn eveneens reservoirs die uit verschillende materialen gemaakt zijn, bijvoorbeeld met een binnenwand in polyethyleen en een metalen buitenwand.

Een nieuwigheid voor bovengrondse opslag zijn de batterijtanken. Deze kunnen zowel enkelwandig of dubbelwandig als in polyethyleen of metaal vervaardigd zijn. 
Let wel, bepaalde reservoirtypes in polyethyleen zijn niet UV-bestendig en mogen dus niet in het zonlicht worden geplaatst. Metalen tanks worden voorzien van een beschermende laag tegen corrosie. Ondergrondse reservoirs kunnen voorzien zijn van een duurzame coating in polyurethaan of epoxy. Voor bovengrondse metalen reservoirs (in open lucht, kelder,...) volstaan meerdere lagen beschermende verf. Corrosie voorkomen, de beste garantie tegen lekken!

Dubbele bescherming om elke vorm van verlies tegen te gaan

Omdat twee voorzorgsmaatregelen meer waard zijn dan één, zijn bepaalde tanks voorzien van een dubbele bescherming: een dubbele wand of inkuiping/opvangbak die de stookolie bij een mogelijk lek opvangt.
Op een dubbelwandige tank kan men zelfs een permanent lekdetectiesysteem plaatsen dat automatisch in werking treedt bij de geringste ondichtheid. Bij verlies treedt er automatisch een alarm in werking. Bodemvervuiling wordt vermeden aangezien het reservoir dubbelwandig is.

Lange levensduur

Een reservoir dat op vakkundige wijze geplaatst en aangesloten werd, en dat regelmatig onderhouden wordt, zal u tientallen jaren lang comfort en warmte bezorgen.

Correcte plaatsing en nazicht

Een correcte plaatsing en een regelmatig nazicht verzekeren de dichtheid van uw reservoir. Laat een erkend technicus (meestal uw installateur of stookolieverdeler) uw tank regelmatig controleren. De wetgeving hieromtrent is afhankelijk van het tankvolume, het materiaal van de tank en de regio waar u woont.

Vullen? Een fluitje van een cent dankzij de overvulbeveiliging!

Om tijdens het vullen het overlopen van de stookolie te vermijden, is de tank uitgerust met een overvulbeveiliging. Dit in de vorm van een fluitsignaal of van een elektronische sonde.

  • Fluitsignaal:

Tijdens het vullen hoort men een fluitsignaal. Van zodra dit signaal wegvalt, weet de mazoutleverancier dat het reservoir bijna vol is en stopt hij met vullen.

  • Elektronische sonde:

Een elektronische sonde omvat een beveiligingssysteem dat automatisch de toevoer stopt wanneer het reservoir voor 98% gevuld is.