Omdat je superzuinig wil verwarmen

REDEN 1

Omdat je wil genieten, in alle comfort

REDEN 4

Omdat je het graag zelf beslist

REDEN 2

Omdat je het milieu wil respecteren

REDEN 5

Omdat je op beide oren wil slapen

REDEN 3

Omdat je graag vooruit denkt

REDEN 6

REDEN 1

Omdat je superzuinig wil verwarmen

Je wil je energieverbruik zo laag mogelijk houden. Dan zit je goed bij mazout.
Want de superzuinige ketel/branders van de nieuwste generatie zorgen ervoor dat je uit elke druppel mazout het maximum haalt.

Energielabel voor nieuwe installaties

Het vertrouwde energielabel met zijn kleurencode kleeft sinds 2015 ook op elke nieuwe mazoutinstallatie. Hoe groener je installatie, hoe zuiniger je omspringt met je voorraad. En dat levert mooie besparingen op.

Optimaliseer je bestaande installatie

Ook met je huidige installatie kan je energie besparen. We geven je graag enkele tips om het maximum aan gezellige warmte uit je bestaand verwarmingssysteem te halen.

Vertel ons hoe oud je installatie is en wij geven je in ruil enkele nuttige besparingstips.

 

REDEN 2

Omdat je graag zelf beslist

Wat je zelf beheert, beheer je beter. Laat je factuur niet bepalen door netwerkbeheerders en voorkom onaangename verrassingen. Met mazout weet je perfect waar je aan toe bent. Je slaat je eigen voorraad stookolie op en met een slimme meter weet je precies hoeveel je al hebt verbruikt. Zo weet je perfect waarvoor je betaalt.

Volg de mazoutprijs op de voet

Bij mazout ken je altijd de prijs op voorhand en kan je bestellen wanneer het je het voordeligst uitkomt. De officiële maximumprijs én de vrije markt beschermen je koopkracht.

Een transparante factuur, zonder verrassingen

Op je factuur vind je enkel de kostprijs van de door jou aangekochte hoeveelheid stookolie terug. Die is gebaseerd op de dagprijs zoals je die met je leverancier hebt vastgelegd bij bestelling. Je betaalt dus niet voor aansluitings-, beheers- of meterkosten en je bent ook niet afhankelijk van een netwerk. Alles is duidelijk en helder. Zo kom je dus nooit voor last-minute verrassingen te staan.

 

REDEN 3

Omdat je op beide oren wil slapen

Echt genieten van een warme thuis doe je pas als je weet dat je dag en nacht veilig bent. Met mazout kan je gerust zijn. Want mazout ontploft niet en ontbrandt niet onder de 55°C. Bovendien is de kans op CO-vergiftiging verwaarloosbaar.

De MazoutExpert houdt het veilig

Een jaarlijks onderhoud van je installatie zorgt ervoor dat je niet alleen veilig maar ook zuinig verwarmt. Een MazoutExperttechnicus helpt je installatie in topvorm te houden.

Kies voor de veiligste reservoirs

Het Optitank-label staat garant voor een kwaliteitsvol en veilig reservoir dankzij het concept van dubbele bescherming.

Optitankreservoirs zijn uitgerust met de modernste lekdetectiesystemen en een overvulbeveiliging. U hoeft zich nergens zorgen om te maken.

 

REDEN 4

Omdat je wil genieten, in alle comfort

Warmte zorgt voor gezelligheid en comfort.
Daarom doen we er alles aan om je het leven zo aangenaam mogelijk te maken.

Kies een MazoutExpert voor een piekfijn onderhoud en een mazoutleverancier voor een zorgeloze levering. Je kan er zelfs voor kiezen automatisch te laten leveren als je dat beter uitkomt. Bovendien kan je betalen met de formule die bij je past, maandelijks gespreid of liever contant bij levering.

 

REDEN 5

Omdat je het milieu wil respecteren

De rol van mazout is nog lang niet uitgespeeld. Regelmatig worden nieuwe olievelden ontdekt en nieuwe exploitatietechnieken ontwikkeld.
Maar dat betekent niet dat we kwistig moeten omspringen met deze fossiele energie. Integendeel! De prestaties van mazout worden onophoudelijk verbeterd om de impact op het milieu te beperken.

Zwavelarme stookolie voor een schonere verbranding

We verlaagden het zwavelgehalte in stookolie van 1000 ppm (deeltjes per miljoen) naar 50 ppm. Voor mazout extra is het zelfs maar 10 ppm. En dat betekent: minder emissie, minder afzetting in je ketel en een beter rendement.

Nieuwste technologieën bieden het hoogste rendement

Overweeg je een nieuwe mazoutinstallatie, dan ben je zeker van een hoog rendement en verwarm je energiezuinig. Vandaag vind je een breed aanbod aan verwarmingstoestellen op mazout met A-label, of zelfs beter wanneer je combineert met hernieuwbare energieën.

Isoleren en combineren voor een kleinere voetafdruk

Wil je het milieu respecteren? Begin dan met je huis te isoleren. Want het bestaand Belgisch woningenpark scoort vaak slecht als het op isoleren aankomt. Begin met je dak, daarna volgen ramen en muren.
En maak het werk af met een hybride systeem: een hoogrendementsinstallatie op mazout, gecombineerd met bijvoorbeeld zonnecollectoren.

 

REDEN 6

Omdat je graag vooruit denkt

De toekomst lacht je toe met mazout. Want we blijven investeren in de nieuwste technologie om nog efficiënter te verwarmen. Kies je voor mazout, dan blijf je niet in de kou staan. Je bent zeker van een warme thuis tijdens de koudste winterdagen. Omdat je installatie ook je sanitair warm water op temperatuur houdt, ben je steeds zeker van een heerlijk warme douche.
Verwarmingsinstallaties op mazout zijn nu al klaar om gebruikt te worden in combinatie met hernieuwbare technieken, zoals een zonneinstallatie of een warmtepomp.